Boek: “Heb je nog nieuws...?!”

geschreven door Frans Ruijter

Jan Rigter heeft gedurende 28 jaar (1972-2000) met grote regelmaat stukjes over Blaricum en zijn inwoners geschreven voor het dorpsblad ‘hei en wei’.

De Historische Kring Blaricum heeft in 2001 een selectie van deze verhalen uitgegeven in het succesvolle boek ‘Dorpsherinneringen’. De oplage van 800 stuks was binnen de kortste keren uitverkocht.

Na het overlijden van Jan Rigter in 2001 is Frans Ruijter, op aandringen van Adrie van Zon, begonnen met het schrijven van stukjes voor ‘hei en wei’. Ook deze stukjes gingen weer over Blaricum en zijn inwoners in heden en verleden. Inmiddels heeft hij er ongeveer 110 geschreven.

Het bestuur van de Historische Kring heeft gemeend om in het kader van haar 30-jarig jubileum deze stukjes, met toestemming van de redactie van ‘hei en wei’, uit te geven in het boek “Heb je nog nieuws...?!”. De titel van het boek komt u misschien vreemd voor. Zo vreemd is het echter niet want als je Frans in het dorp tegenkomt is zijn eerste vraag: “Heb je nog nieuws?”.

Het boek is een gebonden uitgave met harde kaft en heeft een omvang van 256 pagina’s in full color. Voor de Kring is het een financiële krachtmeting. AH Blaricum, Stichting Promotie Blaricum, Makelaardij Van Gooische Huizen en het Coöperatiefonds van Rabobank Noord Gooiland hebben echter reeds hun financiële steun toegezegd.

Het boek kost Euro 24,95 en is verkrijgbaar bij: Historische Kring Blaricum, Brinklaan 4/A, 1261 ER Blaricum. De koffie staat altijd klaar.

Zorg dat u er snel bij bent want de oplage is beperkt!