Expositie Moderne Kunst

ERFGOEDFESTIVAL 2020 - Van 16 mei t/m 30 juni 2020 in de Blaercom. 'Resonantie op twee grensverleggers van een eeuw geleden: Karel Schmidt en Margaretha Verwey' door Angelique Kleijne (grafisch vormgever) en Betty van Helmond (textiele werkvormen).

In 2017 werkte Angelique Kleijne, grafisch vormgever, mee aan een project voor twee grensverleggers uit het begin van de vorige eeuw: de veelzijdige kunstenaar Karel Albert Schmidt en zijn rechterhand en tevens naaldkunstenares Margaretha Verwey. Een deel van het grafische en vrije werk van Angelique wordt getoond tijdens de expositie in De Blaercom, die parallel loopt aan de tentoonstelling van Karel Schmidt bij de Historische Kring in Blaricum.
In hetzelfde jaar maakte Angelique kennis met het werk van Betty van Helmond. Als basis gebruikt Betty textiele werkvormen, maar zij integreert naast stof en draad ook andere materialen zoals papier, bijenwas en fotografisch beeld. Behalve eerder werk tonen Betty en Angelique enkele creaties die speciaal voor deze tentoonstelling zijn ontworpen. Zo resoneren zij op het werk en leven van Karel Schmidt en Margaretha Verwey.

• Locatie: Dorpshuis De Blaercom, Schoolstraat 3, 1261 EV Blaricum
• 16 mei t/m 30 juni 2020
• Geopend maandag t/m vrijdag 9.00 – 00.00 uur
• Toegang gratis

Op woensdag 27 mei 14.00-16.00 uur zijn beide kunstenaars aanwezig en is ook de Schmidt tentoonstelling bij de Historische Kring geopend (Brinklaan 4/A, op loopafstand)