Rondwandelingen door Blaricum-Dorp in 2021

De rondwandelingen die gepland stonden voor 2020 heeft de Historische Kring i.v.m. het uitbreken van de coronacrisis helaas moeten cancelen. Het bestuur wil in 2021 de rondwandelingen weer oppakken. Dit alles wel binnen de RIVM regels die op dat moment zullen gelden.
De voorjaarswandeling zal worden gehouden op zaterdag 10 april 2021.

‘Een wandeling door Blaricum-Dorp geeft je nog meer kijk op je eigen dorp’
Een rondwandeling door Blaricum-Dorp blijft een feestje. Hier is de geschiedenis nog ruimschoots aanwezig. De gids Frans Ruijter laat u de geschiedenis proeven en herbeleven en zal u smeuïge anekdotes vertellen over mensen die hier wonen en of gewoond hebben. Welk gedeelte van het Blaricum-Dorp aan bod komt? Dat hangt ook af van de deelnemers. Met elkaar wordt bepaald waarom en waarheen we wandelen. U zult na deze wandeling met andere ogen kijken naar Blaricum. Op deze wijze probeert de Historisch Kring Blaricum ons verantwoordelijk te laten voelen voor dit mooie culturele erfgoed. Vertrek vanaf 'Achter de Deel' het onderkomen van de Historische Kring aan de Brinklaan 4a in Blaricum.

Kosten
Voor leden van de Historische Kring zijn de rondwandelingen gratis; niet-leden betalen € 3,-.
Na een korte uitleg onder het genot van een gratis kopje koffie of thee wordt er om 14.15 uur gestart met de wandeling. Omstreeks 16.00 uur zijn we dan weer terug bij de Kring.

Vooraf aanmelden
U bent verzekerd van deelname als u zich vooraf aanmeldt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij de secretaris van de Historische Kring Blaricum tel: 0653168006.

(Dit alles wel afhankelijk van de dan geldende RIVM regels.)

Rondwandeling met vrijwilligers Huizer museum 31 10 2017 web

Gids Frans Ruijter weet zijn toehoorders altijd weer te boeien met mooie verhalen en leuke anekdotes over het wel en wee in Blaricum. Foto's Kees Korevaar.

Videoverslag rondwandeling
Op zaterdagmiddag 18 april 2015 liep Eric Ross mee met de rondwandeling en