Rondwandeling door Blaricum

Op de zaterdagen 4 april en 3 oktober 2020 organiseert de Historische Kring Blaricum een rondwandeling door Blaricum o.l.v. gids Frans Ruijter. Vertrek vanaf 'Achter de Deel', het onderkomen van de Kring aan de Brinklaan 4a in Blaricum. Aanmelden 14.00 uur; start 14.30 uur.

‘Een wandeling door Blaricum geeft je nog meer kijk op je eigen dorp’
Het dorp Blaricum bestaat uit vier dorpsdelen, Blaricum-Crailo, Blaricum-Dorp, Blaricum-Bijvanck en de Blaricummermeent. Er zijn de laatste jaren veel nieuwe mensen in Blaricum komen wonen. Nu denk men vaak “oh, dat is zeker alleen in de Blaricummermeent”. Maar niets is minder waar. Op de avonden voor nieuwe inwoners stelt onze burgermeester aan de aanwezigen altijd de vraag in welk dorpsdeel ze zijn komen wonen. Uit de gegeven antwoorden blijkt dat in alle dorpsdelen bijna evenveel wisselingen zijn. Hier ligt gelijk de taak voor onder andere de Historische Kring om deze ‘Nieuwe Blaricummers’ onze geschiedenis te vertellen en op deze wijze ook bij te dragen aan de verbinding van alle dorpsdelen, zodat we ons met z’n allen nog meer Blaricummer gaan voelen. Want verbinden is wat mij betreft het woord van 2020. In het dorp hebben we de Verbindingsweg, die de Torenlaan en de Eemnesserweg met elkaar verbindt, maar er kunnen letterlijk en figuurlijk nog veel meer mooie verbindingen ontstaan tussen alle Blaricummmers en degenen die Blaricum een warm hart toedragen. Laten deze wandelingen langs de mooiste en waardevolste plekjes daar een aanzet toe zijn.

Kosten
Voor leden van de Historische Kring zijn de rondwandelingen gratis; niet-leden betalen € 3,-. Na een korte uitleg binnen, onder het genot van een gratis kopje koffie of thee wordt er om 14.30 uur gestart met de wandeling. De deelnemers bepalen in overleg met de gids de route die gelopen gaat worden. Omstreeks 16.00 uur zijn we dan weer terug bij de Kring.

Vooraf aanmelden
U bent verzekerd van deelname als u zich aanmeldt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij de secretaris van de Historische Kring Blaricum tel: 0653168006.
Mocht het, wat niet te hopen is, onverwacht slecht weer zijn, dan verzorgt de gids in het onderkomen van de Historische Kring een Power Point presentatie over Blaricum.

Rondwandeling op verzoek
Wilt u buiten de reguliere wandelingen, bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum of familiereünie, ook een rondleiding? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij de secretaris van de Historische Kring Blaricum tel: 0653168006.

Rondwandeling met vrijwilligers Huizer museum 31 10 2017 web

Gids Frans Ruijter weet zijn toehoorders altijd weer te boeien met mooie verhalen en leuke anekdotes over het wel en wee in Blaricum. Foto's Kees Korevaar.

Videoverslag rondwandeling
Op zaterdagmiddag 18 april 2015 liep Eric Ross mee met de rondwandeling en