Ontstaan van het Gooise landschap

Op dinsdagavond 5 november 2019, 20.00 uur, geeft Sander Koopman een lezing waarin duidelijk wordt gemaakt hoe het Gooise landschap vooral is ontstaan tijdens de laatste twee ijstijden en wat we daarvan terugvinden in de ondergrond van Blaricum.

Zo liggen de oudste afzettingen van het Gooi in Blaricum bijna aan de oppervlakte, geboetseerd door het gletsjerijs! Het eind van de laatste ijstijd verliep grillig, met pieken en dalen in de temperatuur. Ook dat zien we terug in de Blaricumse bodem. Blaricum aan zee is ook geen nieuw begrip: 125.000 jaar geleden lag de kustlijn echt vlakbij. Aardkundige historie letterlijk onder uw voeten, en zichtbaar gemaakt met vele mooie foto's en afbeeldingen!

Over de spreker
Spreker drs. Sander Koopman is geoloog en kenner van de Gooise bodem. Hij doet al zo'n 20 jaar onderzoek naar de glaciale en periglaciale geologie van het Gooi en heeft hierover enkele tientallen publicaties geschreven. Hij is medewerker bij Geologisch Museum Hofland, voorzitter van archeologievereniging AWN Naerdincklant en als docent verbonden aan het IVN Gooi.

Lezing dinsdagavond 5 november 2019, 20.00 uur
Door Sander Koopman