Expositie Marja Ormeling

De Historische Kring Blaricum exposeert van 1 oktober t/m 18 november 2018 schilderijen van de Marja Ormeling. Zij werkt in acryl en olieverf, met pastel en inkt en epoxy. Haar werk is zowel abstract als figuratief.

Vanuit introspectie en persoonlijke geschiedenis zet zij het lijnenspel op het doek. Nadat Marja in 1966 de Famous Artists Course volgde, ontmoette ze later op de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten haar leermeester Igor Kusmirak, die haar vervolgens enkele jaren intensief les gaf. Abstract schilderen is voor haar het onzichtbare zichtbaar maken door middel van kleur, beweging en compositie. ‘Als kijken zien wordt’, valt er voor de toeschouwer van alles te ontdekken.  

Marja Ormeling is van beroep psychotherapeut. Reizen door o.a. het Zuid Amerikaanse regenwoud en ervaringen van haar verblijf in een indianendorp waar ze terugging naar de basis; jagen, eten en leven in stamverband, geven haar tevens de nodige krachten en inspiratie waarmee ze werkt.

Tegenwoordig zet zij haar vormen, kleuren en composities ook om in plastieken gemaakt van epoxy; kleine kunstvoorwerpen die harmoniëren met haar schilderijen.

http://www.marja-ormeling.com