Blaricumse Atelierroute

De Historische Kring Blaricum stelt ook dit jaar ruimte beschikbaar tijdens de Blaricumse Atelierroute die gehouden wordt op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Er is dit keer gekozen voor twee exposanten te weten Ingrid Wiegers en Cees Wijsman.

Ingrid Wiegers is voor de tweede keer te gast bij de Kring. In 2006 ging ze schilderslessen volgen bij schilderes en lerares Marcelle Schoenmaker. Ingrid is geen type dat stil zit en gebruikt daarom haar spaarzame vrije tijd om te schilderen. Portretten van mensen en dieren zijn haar favoriete onderwerpen. Veel van haar werk wordt gemaakt in opdracht, maar ook ander werk wordt goed verkocht.

Cees Wijsman is al vele jaren exposant bij de Kring. Zijn meest favoriete onderwerpen zijn havengezichten, schepen en stadsgezichten, uitgevoerd in acryl of olieverf. Aan de andere kant kan hij ook zijn passie voor aquarel kwijt in landschappen en modelstudies. Niet alleen aquarelleren maar ook etsen, houtsnijden en beeldhouwen zijn onderdeel van zijn kunstenaarschap. Hij volgde de opleiding beeldhouwen bij de Gooische Academie en is lid van de Modeltekenclub Hamdorff.

Na de Atelierdagen is het werk van de beide kunstenaars nog te zien tot en met zaterdag 11 november.
De openingstijden van de Kring zijn: donderdagavond van 20.00-22.00 uur en zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

De brochure van de complete Atelierroute kan gedownload worden op www.atelierrouteblaricum.nl