Het 7e lustrum van de HKB

Op 14 mei 2017 bestond de HKB 35 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum hebben we een speciaal Blaricums biertje laten brouwen: Blaricums Meibock. Alle leden van de HKB hebben bij Deelgenoot 83 een bierbon ontvangen welke recht geeft op 2 gratis flesjes ‘Blaricums Meibock’.

Speciaal gebrouwen voor de Historische Kring Blaricum
Het proces startte in het voorjaar van 2016 met het inzaaien van gerst op de Blaricumse Eng. Na het maaien en dorsen werd door Ruud Zwanikken een hoeveelheid gerst beschikbaar gesteld, bij Richard Borsen (de fietsenmaker) 2 kg lindehoning ingekocht en via de Boekweitclub werd 1 kg boekweitkorrels verkregen. Begin december 2016 werd vervolgens door het Gooisch Biergilde het bier gebrouwen bij de Sallandseland Brouwerij te Raalte in Overijssel. Na een rijpingsperiode van 6 weken volgde het bottelen en etikettering waarna een week later de biertjes verpakt werden en afgeleverd bij de Kring.

Een pittig biertje
Het is uiteindelijk een biertje geworden met een alcoholpercentage van 6.5% met de ingrediënten water, hop, boekweit, gerst en honing. Op het etiket staat “Een ambachtelijk gebrouwen bier met lokale en regionale ingrediënten waaronder gerst, lindehoning en boekweit. Een uniek blond bier met een verrukkelijke afdronk. Geschikt om zo te drinken maar past ook uitstekend bij vleesgerechten”.

Gratis voor leden HKB: 2 flesjes Blaricums Meibock

In Deelgenoot 83 bevindt zich ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van de Historische Kring Blaricum een los bijgevoegde bierbon. Bij inlevering ontvangt u gratis, als lid van de HKB, twee (2) flesjes Blaricums Meibock. Op de achterzijde van het label staat vermeld wanneer u uw biertjes kunt komen halen bij ons onderkomen aan de Brinklaan 4A.

Deze actie is geldig tot 31 juli 2017

DG83-BlaricumseBok-label-web.jpg